Voorstellen

Ineke Veerkamp, aangenaam! Zelfstandig onderwijskundige met ruime ervaring in het onderwijs; voor de klas en als adviseur. Expert in onderwijs-ontwikkeling, didactiek en kwaliteitszorg.

Wat drijft mij?

Een bijdrage leveren aan motiverend, inspirerend en gedegen onderwijs; dat geeft mij energie. Onderwijskundige ondersteuning geven bij het ontwikkelen van nieuwe opleidingen, verbeteren van loopbaanbegeleiding , een training voor een docententeam etcetera.

Het boeiende aan het advieswerk vind ik dat je je telkens weer kunt verdiepen in nieuwe thema´s. En daarbij kennis toepassen om én mensen mee te krijgen én het proces beter te laten lopen. De combinatie van leren, mensen en processen, daar loop ik warm voor.

Mijn loopbaan

Niets is leuker dan jezelf voortdurend te ontwikkelen! Na de Pabo  en Onderwijskunde heb ik altijd in en voor het onderwijs gewerkt. Als leerkracht basisonderwijs, docent volwassen educatie, beleidsmedewerker bij kenniscentrum SVGB, onderwijskundige bij Grafisch Lyceum Rotterdam en als adviseur bij onderwijsadviesbureau De Overdracht. Sinds 2013 als zelfstandig adviseur via Veerkamp Onderwijs Advies

Zie voor mijn Curriculum Vitae, Linked in.

En buiten het werk..

Ben ik getrouwd en heb ik twee dochters en een zoon (’99, ’01, ’05).  Mijn hobby’s zijn het buiten leven, erop uit met het gezin, tuinieren, culturele en creatieve activiteiten.

Aanpak

Het onderwijs blijft voortdurend in beweging.  Ik help scholen om hun onderwijs blijvend te ontwikkelen en beter te maken. Mijn werkwijze:

  • deskundig: met 20 jaar ervaring in het onderwijs en actuele kennis van (online) onderwijsontwikkelingen
  • doelgericht: het traject vooraf inzichtelijk, waarna we stap voor stap het einddoel bereiken
  • pragmatisch: vele praktijkvoorbeelden zetten aan tot actie en denkwerk
  • mensgericht: respectvol mensen in beweging brengen en inspirerend met elkaar spreken over goed onderwijs

Mijn procesbegeleiding is scherp van begin tot eind en mijn trainingen hebben een verrassende inhoud en werkvormen. Daarbij lever ik een continue kwaliteit en zijn de lijnen kort.

Doelgroepen

Mijn expertise zet ik in voor:

  • (V)MBO: onderwijsteams, management, academies, koepelorganisaties

Partners

Veerkamp Onderwijs Advies is een eenmanszaak. Ik functioneer in een netwerk van professionals, om scherp te blijven en kennis te delen. Daarnaast werk ik als ondersteuner voor Sterk Techniek Onderwijs